2012-07-06

mediniai, namai, karkasiniai
Prieš tai publikuotame straipsnyje ganėtinai detaliai aptarėme, kaip karkasiniai namai atrodo ir kaip juos atskirti, idant nesumaišyti su kitų tipų namais. Reikia pripažinti, kad karkasiniai arba kitaip vadinami skydiniai namai dažnai maišomi su mediniais namais. Tam tikra prasme, jie taip pat namai padaryti iš medžio, bet tikrai yra ir tam tikrų skirtumų, mat medinis namas tai nebūtinai karkasinis namas, nes medinis namas gali būti vienas iš daugelio tipų:
karkasiniai, skydiniai
  • Karkasinis (skydinis) namas
  • Rąstinis namas
  • Namas iš medžio tašų
  • Kito tipo medinis namas

Dažnai kito tipo mediniai namai tiesiog būna skirti kitoms reikmėms - nebūtinai nuolatiniam gyvenimui. Tokie mediniai namai be papildomo apšiltinimo paprastai statomi kaip vasarnamiai, sodo nameliai, pirtys, pavėsinės ar kitoms reikmėms naudojami statiniai. 

Taigi, taip priartėjame prie senos tiesos: nėra gerų ir blogų daiktų - yra tik tinkami ar netinkami, ar kitaip sakant naudojami pagal paskirtį arba ne. Kaip kiekvienas daiktas turi privalumų ir trūkumų (kartais net ir prasčiausios kokybės gaminys gali būti geriausias pasirinkimas dėl mažiausios kainos, kas ganėtinai svarus privalumas, jei daiktas naudojamas trumpą laiką) taip ir kiekvienas namo tipas gali būti naudojamas pagal paskirtį arba ne. 

Tuo medinio karkaso namai idealiai tinka gyvenimui juose, nes pasižymi ypatingai puikiomis šilumos izoliacijos savybėmis - žiemą jie šiltesni, o vasarą lėčiau prikaista, tad tai tikrai puikus pasirinkimas daugeliui žmonių, gyvenančių tokiame klimate kaip mūsų. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.